4. april 2018

Distinguished Investigator grant til Anders H. Lund

TOPFORSKER

Professor og gruppeleder Anders H. Lund from Biotech Research & Innovation Centre, BRIC har modtaget Novo Nordisk Fondens Distinguished Investigator Grant på 10 millioner kr. over 5 år til projektet ”In vivo investigations of the ribosome code.”

Om projektet

Ribosomer er ansvarlige for at fortolke genetisk information I alle levende organismer. Trods deres afgørende rolle ved man meget lidt om, hvordan ribosomet er reguleret. Projektet afprøver den hypotese, at modifikationer af det ribosomale RNA regulerer ribosomets funktion og påvirker proteintranslation. En forståelse af, hvordan ribosomet er reguleret til at afstemme translationen, vil hjælpe os til bedre at forstå, hvordan genekspressionsprogrammer gennemføres. Det kan også give os indsigt i sygdomme, hvor kontrollen af oversættelsen er blevet patologisk kapret.

Anders Lund siger: Jeg er glad og beæret over at modtage Novo Nordisk Fondens Distinguished Investigator grant. En så betydelig bevilling giver mulighed for en ekstraordinær indsats og vil kunne fremme min gruppes arbejde væsentligt over de næste 5 år. Projektet undersøger, hvordan produktionen af proteiner reguleres i vores celler. Det er en helt essentiel biologisk proces, der dels påvirker vores normale liv og udvikling, men også er vigtig i mange sygdomme. Det er mit håb, at resultaterne kan være til gavn for både grundforskning og anvendelsesorienteret forskning.

Distinguished Investigator Stipendierne

Distinguished Investigator-stipendierne er en del af Novo Nordisk Fondens nye ’Research Leader Programme’, der blev etableret i 2017. Programmet har til formål at skabe rammer for, at de bedste forskningsledere på alle karrieretrin får mulighed for at forfølge ambitiøse og betydningsfulde projekter. Distinguished Investigator stipendierne er målrettet professorer på højeste internationale niveau.

Kontakt:

Kommunikationsmedarbejder Anne Rahbek-Damm
Mail: anne.rahbek@bric.ku.dk
Telefon: 21288541