Professor Anja Groth valgt som nyt medlem af EMBO – Københavns Universitet

BRIC dansk > Nyheder fra BRIC > 2017 > Professor Anja Groth v...

16. juni 2017

Professor Anja Groth valgt som nyt medlem af EMBO

ANERKENDELSE

I dag meddelte EMBO, at 65 enestående forskere er blevet valgt ind i den europæiske molekylærbiologiske organisation EMBO. Ét af disse nyvalgte medlemmer er BRIC gruppeleder og professor Anja Groth. Valget er en international anerkendelse af hendes fremragende forskningsindsats indenfor kromatinreplikation og epigenetik.

Hvert år vælges nye medlemmer til den europæiske molekylærbiologiske organisation EMBO (the European Molecular Biology Organization) baseret på deres bidrag til den videnskabelige ekspertise. Disse nye medlemmer slutter sig til en gruppe på mere end 1700 af de bedste forskere i Europa og rundt om i verden, og udvælgelsen af ​​BRIC gruppeleder og professor Anja Groth er en hyldest til hendes forskning og resultater.

- Det er en stor ære og anerkendelse at blive valgt som medlem af EMBO. Jeg betragter valget som en enestående mulighed for at bidrage og inspirere andre forskere og at fremme den videnskabelig ekspertise i Europa, siger Anja Groth.

Banebrydende forskning

Professor Anja Groth har været gruppeleder på BRIC siden 2008 hvor hendes gruppe har udført banebrydende forskning om hvordan kromatin replikeres for at sikre korrekt videreførsel af både genetisk og epigenetisk information under celledeling.

Ét af hendes forskningsgruppes nøgleresultater er opdagelsen af ​​en molekylær mekanisme der aflæser information i histonproteiner og booster reparation af fejl i vores DNA kode. Den viden kan bruges til at udvikle en ny, målrettet kræftbehandling, hvor ”hæmmermolekyler” kan forhindre kræftceller i at reparere sig selv. Forskerne har også taget patent på fremtidig anvendelse af denne opdagelse.

Læs hele pressemeddelelsen fra EMBO her (på engelsk).